Elsős tanítóink 2023/2024

1.a osztály

Kalla-Kulcsár Bettina

 

Szeretettel köszöntök minden kis leendő első osztályos diákot.

Tanulmányaimat az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végeztem. Először a Tanítóképző Főiskolán szereztem diplomát matematika műveltségi területtel. Majd a tanítás mellett elvégeztem a mester képzést nyelv- és beszédfejlesztő,valamintének-zeneszakon.Bettina 70

14 éve vagyok tanító néni, ebből 12 éve osztályfőnök. Eddigi munkahelyeim komplex művészeti iskolák voltak, ahol alsó és felső tagozaton is tanítottam.

Tanítványaim fejlődési igényeit figyelembe véve azóta is folyamatosan részt veszek továbbképzéseken, hogy minél sokoldalúbban tudjam a tanulmányi munkájukat segíteni, tanulási képességeiket és személyiségüket fejleszteni.

Mint minden elsős osztályomnál, most is nagy igazlommal várom, hogy elinduljunk egy közös utazásra a számok és betűk birodalmán keresztül, ahol a kis iskolásokból tudást szerető nagy iskolásokkánövekednek.

A személyes találkozásig is örömteli készülődést kívánok mindenkinek.

1.b osztály

Vrábel Etelka Tanító

 

Az 1980-as évek közepén végeztem el a Budapesti Tanítóképző Főiskolát rajz irányultsággal.

Jelenleg egy negyedikes osztály osztályfőnöke vagyok, és egy első osztályos kis csapat várományosa.Etelka2023 50

Mint, ahogy a szülők is, nehezen tudják elengedni gyermekük kezét, én is így vagyok a mostani tanítványaimmal. Ugyanakkor egy elsős osztály mindig új izgalmakat, terveket, kihívásokat kelt életre bennem, amely megújulásra késztet.

Pedagógiai munkám során igyekszem játékosan, érdekesen tanítani és a mai kor igényeinek is megfelelő módszereket alkalmazni.

Fontos számomra a nyugodt légkör, az elfogadó, egymásra odafigyelő közösség kialakítása, ahol hatékonyan lehet a tudást átadni, befogadni, melynek minden tagja hozzá tud tenni valamilyen jót, ha megfelelő figyelmet, érdeklődést, szeretetet kap.

Szeretném a leendő kis elsősökkel megvalósítani egy számomra kedves színházi szakember szavait:

„A látható és láthatatlan szereplők együtt hoznak létre egy csodát, amit minden néző a szívében vihet haza minden előadás után.”

Nagyon sok szeretettel és izgalommal várom az én kis látható és láthatatlan szereplőimet!

1.c osztály

Sikosné Vázsonyi Mónika Tanító

 

Elsőként tanítói, majd angol nyelv és irodalom szakos tanári diplomáimat Magyarországon szereztem. Pályám során mindig tudásom bővítésére, megújítására törekedtem, itthon és kanadai tartózkodásom során is módszertani képzések elvégzésével, tehetségfejlesztő pedagógusi szakvizsga megszerzésével. Végzettségeim folytán alsó és felső tagozaton is egyaránt folyamatosan tanítok, felső tagozaton angolt, alsó tagozaton sokadszorra osztályfőnökként matematikát, magyar nyelvet (olvasást, írást) és minden készségtárgyat.

Abban a megtisztelő és szerencsés helyzetben vagyok, hogy olyan hivatásom van, amit szeretek.Monika2023

Közel életem felét gyerekek közt tölthettem, részt vehettem nevelésükben, oktatásukban. Sokévi tapasztalattal, végtelen szeretettel fordulok a gyermekek felé, számomra fontos az érzelmi biztonságot nyújtó légkör kialakítása.

Arra törekszem, hogy mindenre nyitott, vidám, sokoldalú, érdeklődő, talpraesett gyerekeket neveljek, akik megállják a helyüket az iskolában és az élet minden területén.

Itthoni és külföldi pedagógiai gyakorlattal a hátam mögött legfontosabbnak az élményszerű tanulást tartom. Hiszen az élményeken keresztül megszerzett tudás révén a tanulás egy észrevétlen, örömteli tevékenységgé válik.

Szívesen foglalkozom tehetséggondozással, tanítványaim versenyekre való felkészítésével.

     Osztályaimra jellemző a jó tanulói és szülői közösség. Fontos számomra az összetartozás erősítése, hogy a gyerekek csapatként tudjanak együttműködni, meglássák egymás emberi értékeit, elfogadják, megbecsüljék egymást. Szívesen szervezek tanórán kívüli programokat, kirándulásokat, melyeken szívesen látom a szülőket is.

Akövetkező év szeptemberében nagy szeretettel várom kis elsőseimet!