A magyar diáksport napja (szeptember 29.)

Milyen is egy sportnap a Bocskai iskola alsó tagozatán? Ezt bárki megláthatta és meghallhatta, aki ezen a péntek délelőtt az iskola környékén tartózkodott.

Nagy küzdelem, szurkolás és örömujjongás jellemezte a változatos programokkal teli délelőttöt. Láthattak kipirosodott arcú, megizzadt gyerekeket, egymásnak lelkesen szurkolókat, egymást bíztatókat, néha egymást szidókat. Láthattak olyat, aki boldog volt, mert tudta teljesíteni a feladatot, és láthattak olyat, aki kicsit elkeseredett, mert még nem ment neki olyan jól. Láthattak sípjukat fújó tanító néniket, akik kézzel, lábbal igyekeznek elmagyarázni az új feladatok szabályait, és hallhattak örömujjongásokat, szurkolásokat, irányító útmutatásokat. Bármi előfordulhatott ezen a napon délelőtt az iskola udvarán. De egy biztos: a közel 250 gyerek lelkesen csinálta az állomások feladatait. Ügyeskedtek, versenyeztek, és a játékok közben rengeteget fejlődtek. A csapatmunkák segítették őket abban, hogy ne csak önmagukat lássák, hogy a másikra is figyeljenek.

A felső tagozaton sem volt láblógatás. Az 5.,6. és 7. osztályosok  gyalogtúrán vettek részt Anita néni és Vera néni szervezésében. A Kozáromi tóhoz túráztak el. Megtettek 11, 82 km-t, 17639 lépést.Nem volt könnyű, de mindenki hősiesen végigcsinálta.

Gratulálunk minden résztvevő diáknak és tanárnak!

A nap képei: